Generalitaţi

Rezistenţă
Structură
Fixarea cosoroabei
Metode de îmbinare
Elemente de fixare
Generalitaţi

Ultima etapă în construcţia caselor la roşu este realizarea acoperişului. Acesta are rolul de a proteja construcţia împotriva intemperiilor, dar poate fi folosit de asemenea ca şi pod (spaţiu de depozitare) sau mansardă (spaţiu de locuit). Realizarea acoperişului este împărţită în 3 etape:
  • Prima etapă şi cea mai importantă este ancorarea acoperişului. O fixare incorect realizată poate duce la smulgerea acoperişului în timpul furtunilor.
  • Cea de-a doua etapă este structura spaţială a acoperişului. Aceasta este reprezentată de ansamblul de grinzi şi căpriori care conferă stabilitate acoperişului la acţiunea factorilor externi: furtuni, zăpadă, cutremur. Structura spaţială oferă şi suport pentru fixarea asterelii, care la rândul ei oferă suport învelitorii.
  • Ultima etapă este învelirea acoperişului. Pentru învelire putem utiliza o gamă variată de materiale: şindrilă, ţiglă, placi prefabricate, carton asfalt, panouri ondulate, tablă, etc.. Un factor important la realizarea dimensionării structurii spaţiale este tipul de învelitoare pe care îl vom folosi, acest lucru impune stabilirea tipului de învelitoare înaintea realizării structurii spaţiale.