Ceară de finisaj
- lucrare efectuată de: Daniel Morlova
Produsul pe care îl vom realiza împreună este unul natural având în compoziţie ceară de albine şi ulei mineral. Ceara de finisaj, căci asta vom realiza împreună, poste fi folosită în diverse domenii: la finisarea mobilei, obiectele de bucătărie din lemn şi nu în ultimul rând poate fi folosită de către doamne ca şi tratament cosmetic pentru mâini şi picioare.
poza  1) "Ingrediente:"

 • ceară de albine.
 • ulei mineral.

  Cantitatea se calculează în funcţie de nevoile pe care le aveţi.
 • 2) Alte accesorii sunt: o cutie de tablă sau orice alt vas în care vom amesteca ingredientele şi un cântar (se poate şi fără cântar, aproximând cantitatea).  poza
  poza  3) Tăiem o bucată de ceară, în cazul meu 85 de grame pe care o tăiem în bucăţele mici, merge dată şi pe o răzătoare. Eu am ales să realizez un amestec de consistenţa untului scos din frigider. Această consistenţă este bună pentru uneltele de lemn de bucătărie, obiecte de artizanat din lemn şi bineînţeles utilă pentru doamne.
  4) Urmează să topim ceara. Luăm o cratiţă în care punem apă, cratiţa se recomandă să nu o punem direct pe foc ci pe o tablă, ar trebui să aveţi aşa ceva în gospodărie, dacă nu, daţi focul mic. Vasul în care punem ceara avem grijă să nu curgă, punem ceara în el şi vasul în cratiţă, ar trebui să plutească. Oricum avem grijă ca apa să nu depăşească marginea vasului ce conţine ceară.  poza
  poza  5) Adăugăm uleiul mineral, acesta se vă încălzii uniform, lucru ce va topi mai repede şi mai uşor ceara de albine. Cantitatea de ulei adăugată în cazul meu este de 150 ml. Dacă doriţi o ceară de finisaj mai consistentă adăugaţi mai puţin ulei. Cu un lemn amestecaţi uşor în vas.
  6) După topirea integrală a cerii, scoatem vasul din cratiţă şi îl lăsăm să se răcească. În cazul în care ceara conţine impurităţi nu mişcaţi vasul până nu se răceşte complet, acest lucru permite impurităţilor să se aşeze pe fundul vasului.

  Cum se aplică ceara.
    poza
  poza  Simplu şi uşor, se poate spune că şi ieftin, mult mai ieftin ca o ceară de cumpărat.

  Spor şi lustruire plăcută.